Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


språng



I.

det taggiga bruset
av rör
hon bänder sig, utstöter
äckliga ljud
när hon fingrar på linjen
mellan lust och tristess

slöjorna faller
blottar ett kuvat inre
ett plågat anlete, mejslat i sten



II.

vi ryser till
inför ogripbara möten
kvinnors ögon som
bränner, borrar hål
i luften omkring oss

skiftningar får ta tid
en havande måste våndas
man lämnar ett skimmer och
landar i något nytt



III.

en pojke står
med utsträckt blick
i hans kupade hand
ryms ett sekel
ligger där och väger
just ingenting

han broderar
plockar ord ur sina fickor
men lyckas inte riktigt
sy fast dom
som han vill



IV.

jag kan stå hela dagar
i knastret
från stammar som vrider
och isar som bryter loss
slängd
till en tid som förskjuter

jorden tar sats
fläker sig och väntar
på en flod som ska komma
och slicka henne ren

ett träd exploderar
svarta löv
skingras i luften
virvlar runt och faller in
i ett flimrande sjok
som driver vidare
mot norr



V.

stillhet



VI.

ett bortglömt andetag
innan saknaden
träffar dig i bröstet

som om timmarna
tar slut och börjar om, tar slut

och börjar om

 

 




Fri vers av torbjörn j.
Läst 478 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-04-11 20:46



Bookmark and Share


  Mow Dean VIP
du har en ton i det du skriver träffar mig.
läser det här, och vill läsa om igen. och vill läsa mer.

tack för att du skriver och delar med dig.
inspiration.
2013-01-02

    ej medlem längre
ett ord: Poesi. tack.
2012-04-11
  > Nästa text
< Föregående

torbjörn j.
torbjörn j.