Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


förvandling

 

det är stiltje
en motorbåt långt ut

barnen i stillsam lek
syrsor som spelar

och ringarna på vattnet
av gäddan som just slog

luften sluter sig
havet håller andan

.


så ett mullrande avstånd
mörker sveper in

öarna viker sig
upplöst gråa där ute

likt svettiga blyertsstreck
mot horisonten

en sprattlande filt
rullas ut över spegeln

närmar sig stadigt
med ett stegrande brus

vi står och pekar
tills den når ända fram

sedan springer vi

 

 




Fri vers av torbjörn j.
Läst 384 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-05 21:45



Bookmark and Share


  dubbelve
Fantastisk!
2013-10-06

  träsnidaren
Spännande och rofylld på samma gång. Poetiskt talande.

Gillar "havet håller andan"
Snyggt.
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

torbjörn j.
torbjörn j.