Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Född till tvättsvamp?

Dina ord piskar ilsket mitt inre
Lämnar djupa sår i min själ
Kränkande, nedvärderande
Min självkänsla har flytt
Orkar inte kämpa emot
Orkar inte resa mig
Som en tvättsvamp suger jag dem till mig
Jag är värdelös

Som en tvättsvamp ser jag ut då vattnet bränt och skrynklat min hud
Då jag naken kliver ur duschen
med ilsket rött skinn
Rött av heta vattenstrålar
Rött av skrubbandet
Jag tvättar och tvättar
Ångesten ska bort

Likt en tvättsvamp suger jag till mig dina ord
De vackra
De som får mig att blomstra
Som lagar min trasiga själ
Stärker min självkänsla
Får mig att känna att jag duger
att jag finns, lever och är vacker

Varför kan jag inte få höra dem ifrån Dig?




Fri vers av phenomena
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-21 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

phenomena