Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du har heller aldrig haft så många goda alibin för att slippa medverka, dra bara till med artrosen, blodtrycket, minnet osv..




"Ålder är bara en siffra"

Åldern spelar visst roll, den som säger annat tummar på sanningen. Det är en avsevärd skillnad på att vara 20, med hela livet framför sig (med allt vad det innebär - på gott och ont) och att vara 70 med framtiden bakom sig. Det är ett halvsekels skillnad. Det är en helsikes skillnad! Framför allt är det den skillnaden att man VET att statistiskt sett har man kanske, i bästa fall, drygt tio år på sig att leva loppan och påstå att ålder bara är en siffra. 
Därför: lek och lev! Nu! 
Kom ihåg att du är gammal och att det befriar dig från en massa fåniga konventioner. Det är nu du har chansen att spinna loss och vara excentrisk, oförskämd, lat och allmänt knasig. Med ålderns rätt kommer mycket att vara dig förlåtet. 
Ingen vill i alla fall ha dig längre, så det spelar ingen roll hur du ser ut heller. Gå i dina gamla avlagda paltor, det finns roligare saker att spendera pensionen på än kläder - ifall du har något att spendera, vill säga. 
Gör vad du vill. Lev som om din doktor just hade givit dig en dödsdom och med allvarsam blick över glasögonen sagt: "Om det är någonting du alltid velat göra så ska du kanske passa på att göra det nu.." 
Jag garanterar att din livskvalitet kommer att höjas!




Prosa av Måna N. Berger
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-22 01:00



Bookmark and Share


  walborg
Tack kära Du för receptet
2012-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger