Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krut rut och prut


Krut och rut
Är det som krävs för att göra verkan
I ett samhälle där prut
Är den största av alla samhälleliga
Förtjänster som det verkar

Men prutandet är bara för de ringa och små
De rika nyttjar systemen som privat socialer
Får gärna dock tjäna på och får aldrig nog
Där skatte utbetalningar är som en gift drog
De blir rika blir rikare, mens andra dog




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 135 gånger
Publicerad 2012-04-23 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO