Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
även vintern tar slut


uppbrått

blåisen varskor
vinterns uppbrott
havsisen skaver
hällar och strandstenar

det mullrar
av isflakens
lek med varandra
skavljud i kuvad dyning

ormastenen har
fått sin vinterputs
långt innan
våren ens är påtänkt

vintervilan på väg
bort
om några månader
kommer dieseldunket

kraftblockets vinande
när garnen går ombord
de svarta väleflaggen
vinkar åt bergen

det är tid framför
men än maler isflak
bullrar dyning
till isregnig väntan




Fri vers av tom boreland
Läst 373 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-04-23 23:24

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tycker OM!
2012-04-25

  anits VIP
målande och mycket fint skaldat
2012-04-24

  Ingela Svenson VIP
Du lyckas frammana ljud bilder och saltdofter med denna text, en av dina bästa tror jag! Kanske därför att den är fylld av längtan?
2012-04-24
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland