Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den spegelblanka vattenytan


När den kastade stenen träffade den spegelblanka vattenytan

en vindstilla morgon

så sjunk den hastigt ner på djupet ner emot botten

För det enda skymt som nu kan se av att stenen i huvudtaget

har existerat

är ringarna på ytan

som uppstod vid själva nedslaget

Ringarna som nu bara blir större och större

när de expanderar

Men till slut så kan man se hur vattnet bara suger i sig

den sista energin ifrån nedslaget

när ringarna på ytan bara tynar bort och försvinner

De bara försvinner som om ingenting har hänt

För nu har vattnet återgått till sitt stillsamma lugn

och gjort vattenytan

lika spegelblank igen...

Ken Cassel
26/4-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-26 22:17



Bookmark and Share


  anits VIP
Bra skrivet Ken
2012-04-26

  Rise Little One
jaja, det är lugnt på ytan bara
2012-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel