Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göta älv

Göta älv du blänker mot mig,
jag kan känna din svärta mot min kind
Du vet att jag kan inte se mig själv i dig, bölja i vågorna och kärleken.

Jag kan inte känna kärleksparets andedräkt imma mot mina ögon.
Göta älv, du dränker mig igen.

Du är dit brustna hjärtan längtar, dit unga armar häver sig i smärtan.
Det är dit jag längtar när ingen kommer och tar kniven från min hand.
Det är dit jag längtar när mitt hjärta synar efter horisont och land.

Göta älv, du dränker mig igen.
Under månen, under vimlet. 
Fågel Fenix, svart som natten, du gräver i mina minnen inatt. 




Fri vers av Bokskog
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-26 23:47



Bookmark and Share


    Issand.
fin dikt om göta älv!
2013-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Bokskog
Bokskog