Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Gortoz a ran" av Denez Prigent<br>


Min bror; Du var en av eldens söner

 

Vissna löv singlar ner 

från raserade broar 

ner i blödande floder  

där gråtande famnar

vägrar släppa taget 

om livet

 

Obetydliga irrbloss

fimpade av krigsherrar

ekiperade i välskräddade

exklusiva rockar 

doftande av dödsbringande parfymer

 

Med ett hånleende på läpparna

Ignorerar de mödrarnas frågor

om varför träden förlorat sina blad

mitt i den ljuva sommaren

 

© Linda C Hansson

 

 

 

 

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2012-04-27 19:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2012-06-16

  Anya VIP
Du har ett mycket vackert språk. Innehållet berör.
2012-05-22

    ej medlem längre
Dina ord rör vid mitt hjärta...
2012-05-10

    Birgersdotter VIP
berör
2012-05-10

  Lena Själsöga Keijser
dina ord stiger in i mig

så vackert skriver du

tack
2012-05-06

  Lars Hedlin
Du skriver så fint! :)
2012-05-03

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Starkt skrivet! Texten vibrerar av de ondas" leende", den berör mig
2012-05-03

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Starkt och berörande. =) Snyggt. =)
2012-05-02

    hver=gufa
Din dikt er undebar vakker med budskap. mvh gufa

Við leit að lífsins
ljósi, lofsins
Jarðar friði.
Fegurð fegin liði.
Líkna mennsku
mannsins klið.
Dempa illsku
elska frið,
mildu fögru
ljúfu tóna nið
2012-05-02

  aol
en djupt berörande skrift, fint Linda,
2012-04-29

  Hanna Mari Wallin
Berörande skrivet, ord som skapar inre bilder, och i ser jag sorg o vanmakt...

applåder...
2012-04-29

  bittemi VIP
Tack Linda för denna starkt drabbande och mycket bra skrivna text!!
2012-04-29

  Eva Helene VIP
Starkt, välskrivet! En dikt som berör på djupet och stannar kvar.
2012-04-28

  walborg
Tack Linda
2012-04-27

  Bo Himmelsbåge
...en gripande dikt om krigets meningslöshet, fasor och cynismen och lidandet...! Tack Linda...!
2012-04-27

    ej medlem längre
Otroligt äkta och drabbande
2012-04-27

  mickech
den här var mycket bra. gick rakt in hos hos mig!!
2012-04-27

    ej medlem längre
Sinnligt och fint diktat
2012-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP