Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SÅ olika det kan vara en jobbar och får lite lön och en massa skit, en annan kallar det för jobb, får mycket lön men "bryter aldrig ryggen"...


Kommunalrådet och arbetaren



Kommunalrådet har problem, måste sluta, men eftersom han är kommunalråd så, får han bibelhållen lön några år, sen pension.

Men hon måste också sluta, hon orkar inte mer, kroppen orkar inte mer. Ryggen pallar inte, men hon har bara en fjärdedel av vad kommunalrådet har. Sen vill inte försäkringskassan betala, så hon skickas, till arbetsförmedlingen som inte heller har jobb åt någon med sliten rygg. Så hon får sina dagar, sen blir det att söka pengar vid socialen där, hör och häpna, kommunalrådet sitter som chef, helt plötsligt

Han har alltså sin pension, inte efter 30 år som valiga människor, eller 40 eller mer som de flesta arbetare tvingas slita. Nej han satt där bara några år, sen får han pension och, ett slags lekstuge liknande tjänst som ordförande för socialnämnden. Där behövs inte söka extra pengar eller visa upp allt om ekonomi och sjukdomar. Nej inte alls, dessutom denna dubbla lön och efter några år så får han, både pension som kommunalråd OCH socialnämnds ordförande, som om han liksom ”levt flera liv” och betalt in för dessa i dubbelt mått…

En får inte ens resurser för att leva ett liv, en annan får resurser för flera liv fast, han inte ens gör rätt för sej i ett…

”Sådan är kapitalismen” i dess sämsta form…
Man kan undra om ”kompetensen” hos dessa byråkrater bara är att, snika åt sej förmåner i alla de typer och former…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-01 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO