Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patent och upphovsrätter



Om Strindberg levt idag, inte för över 100 år sedan så hade han vart rik, det är tiden NU som gör ”en” rik. Genom dessa skyddsrätter som finns… Tiden, som är idag, kommer du på nåt idag så blir du, rik. De finns patent och skydd idag för de flesta…. Förutom då när de stora ”sätter sej på” de vanliga, de stora rövarna.

Som han, uppfinnaren Lans som nu kommit överens med ett antal stora ”tillverkare” av datorer, för det som han patenterade angående färgmonitorer. De tillverkade och ”lanserade” dom ändå, fast han hade patentet, de där stora framförallt amerikanske datortillverkare som stal, hans rättigheter för att de var stora helt enkelt. De tyckte att de kunde strunta i lagarna för ”sin storleks skull”.

Storlek ger inte respekt men de tar sej ofta friheter. Som domaren i filmen där Gunnar Björnstrand spelar den advokat som gör upp med domaren och de bägge, försöker att blåsa den ”lilla människan” bara genom sin makt….

Tyvärr så motarbetas svenskar av, det ”egna” patent och registreringsverket, uppfinnare har svårare att få igenom patent i Sverige än på andra håll, t o m så vissa får igenom patenten i andra länder som nekats, vårt land… ett märkligt beteende att ”motarbeta” landsmän och på det sättet, det egna landet…

Patentverket i Sverige ville lägga ner sej själv på 50 talet för att ”allt var redan uppfunnet”…
Man kan undra om ”allt redan är skrivet” med?…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-30 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO