Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[Repris] En kommentar om poeten jag aldrig tröttnar på att läsa

.

Hon är kompromisslös
och brutalt ärlig
i sina formuleringar
- känsla till tusen
där läsaren tvingas vibrera
i samma känsla hon hade
när texten skrevs



Hon avstavar
och radbryter
hårdare
än någon annan vågar
- hon skapar därmed
takt och ton,
likt en dirigent,
så du andas
precis när hon vill
och inte en sekund tidigare



Hon tar dina tankar,
målar dom svartvita
och låter dom rinna ut ur pennan
och ner på papper
- texten känns så nära
att du nästan kan
ta på den
Det är som att
den tar på dig
- du berörs oundvikligt



Hon som just
satt ditt poetiska hjärta i brand
ser ut som vem som helst,
och håller en penna precis
som vem som helst
- men den glödande magi
hon gång på gång lyckas skapa
gör henne till
en stor förebild
och inspirationskälla



Hon
som finns här ibland oss




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 476 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-30 12:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Elaka kommentarer suger.
2012-04-30

    ej medlem längre
Repriser suger.
2012-04-30

  Larz Gustafsson VIP
Diskretion, hederssak?
2012-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna