Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej


Dagens osanning

Åh, vänd upp och ned på dem,
Kasta ut dem, bränn och slit dem itu,
Dessa vidriga, likställda alléer, med almar i givakt,
Skurna efter mönster om hur livet ska vara,
Vingklippta av historieskrivarnas stålsaxar,
Och hylla inte det nya, uppskatta det ej,
Låt vara, låt växa, lämna till sig själv,
Människa, håll dina fingrar i styr,
Rör ej dessa sköra frön, kasta din skugga,
Inte här där barnet växer, som trädgrenar gör,
Utan påverkan och tvingad form,
Där kan sanning blomstra, dagens osanning,
Det som är du och det som en gång var jag




Fri vers av Steppen
Läst 240 gånger
Publicerad 2006-01-30 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steppen