Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första Maj


Första Maj

En kråka har landat på torgets staty
nedtill en hopsamling som lyssnar på en talaren
ifrån någons parti.
Det bärs på plakater till höger och vänster
de vill på så sätt sitt budskap framföra
och instämmande svar ifrån talaren höra.
Talaren gör sin plikt och retoriskt
besvarar plakatens frågor.
Det är första Maj, tid av hopp som får en att glömma
vinterns och äldre plågor.
Nu är kråkan uttråkad, lämnar sitt spill,flyger mot sky´
det verkar att hon säger " Det skiter jag i "
För när talet har tystnat och sommaren är förbi
hösten och vintern och nya plågor tar vid
av talet blev bara en massa prat, så var det, är det, och förbli.






Fri vers av giovanni casadei VIP
Läst 502 gånger
Publicerad 2012-05-01 09:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

giovanni casadei
giovanni casadei VIP