Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÅ precis som nu




Ser filmen Ådalen 31 och inser flera saker
De som har makten, skiter i folket, DÅ precis som nu

De som tror sej bara nåt, tror sej kunna bestämma
DÅ Precis som nu

Och de som kallar sej och tror/tycker sej vara ”överhet”
Anser det rätt att DE ska kunna ta för sej, trampa på andra
DÅ precis som nu

Och ordet solidaritet reagerar som lackmuspapper
Mot surt vatten, de ändrar sej, byter färg

De som står för makten tar inte heller konsekvenserna
För sitt handlande, DÅ som nu….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-01 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO