Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nostalgi och återblickar


Jag tror nostalgi kickarna från de dåliga tiderna kommer att visa sej som att vi får se en uppsjö av 20-30 tals återblickar, i böcker och film. Liksom det kommer säkert en massa om, 1800 talets nybyggare och kriget mot indianer… eller ska vi kalla det slakten, även om den ofta presenteras som en slags romantisk frihets bild….

Där de som slogs för sina liv, var de röda och de blev oftast de döda, de var de riktiga hjältarna på den tiden, de slogs för sitt folk. De vita som kom var ofta lycksökare utan hänsyn alls, dräggen på människogolvets botten….

Vi människor är såna, får vi det sämre så blickar vi tillbaks till tiden innan, till den glada tiden, till den tiden som vi saknar, längtar efter. Vi ser en massa, vi lär en massa om, de andra, om oss, om vi fast vi vill inte se oss i den tragiskhet som den ”förändrade tiden ger”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 99 gånger
Publicerad 2012-05-07 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO