Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland ska mana bara låta livet vara ifred... (men den går i blått och silver över det ständigt gröna)




lämna över; isros


"Så slår boken sina ryggens vingar ihop och tystnad glider lätt och svepande likt en ruggad fjäder ner över tiljorna. Natten har åter ro. Det som skrevs, skrevs i annan Tid. Skrevs i annan lampas sken. Skrevs för andra fjädrars fall och
ny är oljan
och ny är lampan. Nya är ordens trall och

om än rocken är gammal så är bältet blankt och tajt.

På spiselkransen samma eldstål men sotet lagt som luftigt för bären, blommorna och backens grönska.

Hon vill ha det så den gamla
för att små små spår har stora sagor

 

Till kvällen börjas ny bok, för Ny ska dagen sväva egna himlar."

 

tänkte hon medan dunsen ännu satt som svedda plattor i hennes händer

 

 

nej hon förstod inte

 

 

sannerligen inte

och nu stängdes port för port

 

allt hade gått fort

inte ens månader fanns att räkna

 

 

fasligt fort

 

 

 

en

 

två

 

 

och i ögat skavde näppsiga naglar ikapp från där
och från där

 

så fort hon hörde ticken från klockan

så fort hon kunde räkna vakna minuter

 

vem kunde säga nåt om nuet

om vad som var verkligt och vad som inte var det

 

 

när det blåser fällstormar så hyllorna kroknar

(tar man skydd)

 

 

och i hastigheten höll inte syret sin spänst

för att stanna och bända tron till rotvälta tog musten ur

 

och

på kalhygget hamnade hon åter

när rädslan höll för hårt

 

 

där alla miljoner glimtar irrade

bland gamla sekunder utan riktning

som rallarrosornas frön för vind

ystert

 

nej hon förstod inte

 

 

där var endast is

 

 

i hastigheten kom förlusten

av åren som gått

som en ilsken kall vindil från norr

i ett rapp

 

 

tvärs över kind

(jo nog drog det om fötterna)



och ingen korg fanns där att lägga dem i

 

 

glimtarna

som hastigt smältande isrosor

 

 

glimtarna

 

 

hur spar man ögonblicken som gick

när man inte hann fånga dom i nuet

 

 

 

och där står hon fru fur

och fröar över vita fällen och frostiga fragment

från hennes liv

 

 

nej

hon förstod inte

 

 

vem fällde tallarna utan ljud och vem

lät hygget blomma mitt i vintern

 

 

isrosor att plocka sen

 

 

jag fångar

 

 

en

och en

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-25 11:22



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri