Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den nya eller var yra ekonomin



I Botkyrka så har vissa fått höjt, andra sänkt hyra, efter en nivå på vad som finns för standard.

I Stockholm däremot så ”kräver” hyresvärdarna höjd hyra, överallt….

Så vi är tillbaks snart 100 år i praktiken, 100 år, innan byggnationerna satte igång, innan Ådalen 31, innan ett modernt land grundlades. Men det finns en tid av någorlunda förståelse men här i landet gäller ”tillgång och efterfrågan” endast åt vissa håll.

Grupper ”lobbar” för att få en tillgång att efterfrågas så man kan höja efterfrågan i eget snikenhets syfte. Eller om man ska kalla det nåt ännu värre…

Man bygger för lite, allt för att de ska finnas färre bostäder och så man kan höja priserna på de som trots allt finns.

Man utbildar färre läkare, för läkar förbundet vill det så man kan, ja just det höja priserna och få mer betalt..

Systemet är detsamma, ”man” minskar tillgången för att höja efterfrågan och därmed priset, i vissa fall med komplicerade ”lösningar” men när allt kommer till allt, så är det ren och skär snikenhet.

Det är nästan som i maffia världar där man helt enkelt tvingar folk, samhällen, samhällets medborgare att betala för mycket för sånt, man helt enkelt, behöver. Tak över huvet, mat och sjukvård är det man riktar in sej på….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 92 gånger
Publicerad 2012-05-10 08:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO