Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En morgon i maj



Gryningsljus 

strilar ur björkarnas skira bladverk

Grönskan arla doftande

 

Löven dansar till vindens sus

Vårens begynnelse skälver 

i stammarnas sav 


En krusning i tiden stillar ögonblicket

Runt horisontens krön

skymtas sommaren

som en spröd knopp



© Linda C Hansson



Fri vers av Linda CH VIP
Läst 501 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2012-05-10 12:42



Bookmark and Share


    lenakarin
Fint fångat ögonblicket just när våren drar efter andan för att verkligen.. börja!
Applåd!
2012-05-22

  issac.a.m
Helt Underbart..
2012-05-20

  ULJO
Det är det här som kallas poesi, mycket bra.
2012-05-18

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert och njutningsfullt att läsa. =)
2012-05-16

  Lars Hedlin
Jätte fint skrivet!
2012-05-16

    ej medlem längre
Tack för din fina dikt!


"Löven dansar till vindens sus

Vårens begynnelse skälver

i stammarnas sav"
2012-05-13

  Michaela Dutius
Älskar den här dikten - den beskriver inte våren - den är den
2012-05-13

  Änglaögon
Så fin naturskildring... våren är den absolut bästa årstiden. Gillar speciellt den sista versen.
2012-05-12

  Ninananonia VIP
Vackert...denna morgon
2012-05-12

  Birgitta Jacobsson
Vackert!
2012-05-11

  Anya VIP
Jaa sommaren skymtas. Så fint skrivet. En mycket vacker text. tack för att jag fick läsa.
2012-05-11

    maija tuori
Poesi på hög nivå !!
2012-05-11

  Bo Himmelsbåge
...en underbar dikt och bild... vårens skira grönska i ett nötskal...jag förflyttas till till en leende björkbacke i en härligt meditativ stämning... ett klart bokmärke...! underbart att ta fram i vinter när snön ryker och jag vill få fram hoppet om våren igen...!
2012-05-11

  Lena Själsöga Keijser
med varsamma hjärtpenslar målar du
det vackra skeende vilket nu är
2012-05-10

    Annika J
Fin stämning i dikten. I de sista raderna har du en fantastisk bild !
2012-05-10

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuvlig beskrivning.
2012-05-10

    ej medlem längre
Vackert vackert! Speciellt de två sista raderna...
2012-05-10

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Din text andas och lever det som naturen genomgår. Mycket vackert beskrivet!
2012-05-10

  Marja-Liisa Koski VIP
En härlig vårdikt. Som en målning.
Fin bild!
Kram!
ML
2012-05-10

    ADI Nehlin
underbart..mjukt och vackert
2012-05-10

  bittemi VIP
Du förmedlar så otroligt fina naturbilder! Härlig läsning!
2012-05-10

  Eva Helene VIP
Mjukt, skirt och vackert som naturen själv!
2012-05-10

    ej medlem längre
Tack för att du lånar mig dina naturkänsliga ögon....så jag får se något underbart....
2012-05-10

    Birgersdotter VIP
Härligt när sommaren skymtas
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP