Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tittar på världen

Jag tittar på världen
men ser inte längre några människovärden
Vi är hänsynslösare än de värsta djuren
bygger upp den ena efter den andra osynliga muren

Skillnaderna växer hela tiden
mellan fattiga och rika ökar krigen
Företagen utnyttjar allt de kan
och även våra demokratiskt valda ledare faller under samma kam

Öppna landskap säger EU är en väg till större rikedom för fler
men ändå utnyttjas billigaste arbetskraften mer och mer
Flyttas från fattiga länder till rika länder
nu måste arbetarna i de rika länderna akta sina händer

Kniven kommer närmare och närmare om de inte sänker sina löner
och facket kan inte hjälpa arbetarna där det hjälper inte ens med böner
Ingen lyssnar när kapitalet jobbar
akta dig så du inte ut i arbetslösheten hoppar

Bättre att köpa vita böner med tomatsås för fem kronor
för att behålla vår bostad blir vi alla horor
Går med på det ena kravet efter det andra för att behålla vår nivå
även om det krävs att andra arbetslösa och sjuka måste sänka sin ridå


Känslan att tycka synd om våra arbetskamrater som förlorar jobb
förändras till att låtsas tycka synd om döda i Norge som föll förr Breiviks skott
Men egentligen är skillnaden ganska liten
mellan Breiviks skott och vårt indirekta ointresse att se hela härligheten

I rädslan för att vi ska förlora och hamna i skiten
tiger vi och indirekt samtycker till eliten
Så vi mördar sakta men säkert våra medmänniskor
men förstår inte att döden oss själva närmar sig med stormsteg




Fri vers av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 195 gånger
Publicerad 2012-05-10 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP