Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
innan göteborg blev en tjingsarstad


Nordkyst

hon brukade ligga
på norra kajen
precis nedanför
Hisingsbron

en liten pese
på något
tusental ton

blå
med vitt bygge
ochden tykna
norska flaggan
i aktern

det var ofta
tre timmar
och färdigt
övertid

för att
lasta klart
mest pallat gods
för småbryggor
i de norska
fjordarna

det var något
tryggt
med denna
tidtabellsbåt

undrar
vart den tog vägen
hon tog last
men var inte lastgammal

norra kajen
har degenererat
till döda skeppens kaj

entusiasm är bra
men kunskap
måste också till

trötta gamla
trålare
och bogserare
drömmer
ikapp
med tvåbenta
entusiaster

några gammla pråmar
som blivit hotell

fiken och kajskjulen
är borta
i gamla tobakslagret
sover folk
från flera
myndigheter

det dekadenta
postindustriella
samhället
med datorer
och mobiler

mardrömmen
är verklig

var är Nordkyst




Fri vers av tom boreland
Läst 266 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-10 21:26

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och intressant skrivet
2012-05-11
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland