Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helt enkelt kärlek till Olycklig kärlek


Kärlek till Olycklig kärlek

Jag ska börja med citatet som bara kom upp ur min när jag pratade med en vän om en av hennes vänner om att hon var kär i en pojke som redan hade en flicka. Om en låt som hon hatade som hette den andre flickans namn, och efter hon berättat detta sa jag utan att tänka: Den vackraste kärleken är olycklig kärlek.
För så är det väl, den vackraste kärleken är nog olycklig kärlek.
Givetvis, den är ju inte vacker pga att två människor älskar varandra högt och gör allt för varandra, så som många tänker när dom hör ordet; kärlek.
Men den vacker, den är ren. Kärlek från ett håll, det är den svåraste kärleken, jag tror även att olycklig kärlek kan vara väldigt överdriven, envisa människor som inte kan se att dom inte fick som dom ville.
Men olycklig kärlek är vackert! Hur en människa som är kär i en annan kan hålla kvar vid den utan att släppa den från sitt huvud, trots att den inte vill ha en. Som du kanske förstår så talar jag om när den andre inte vill ha med denna att göra, eller att den har någon annan etc.
Olycklig kärlek är det tyngsta som finns (typs) men även det vanligaste skälet till att vara olycklig.
Olycklig kärlek rör inte oss icke drabbade, vi kan inte förstå, trots att vi upplevt det. Ingen kan förstå, bara tänka sig!
Men ändå så är det olycklig kärlek som berör oss MEST! En film om en pojke som inte får sin flicka, vad kan vara mer snyftfilm? Men sen på slutet ordnar allting upp sig, finns det ett bättre slut? (jag gillar inte romansfilmer så starkt).
Men detta berör, för kärleken är det vackraste vi har, och när den kärvar, då är det allvarligt och det tycker vi är sorgligt.
Men jag tror även att du tycker det, olycklig kärlek är det vackraste som finns, du har inte tänkt på det så bara.

Jag hatar att se en människa gå bedrövad runt och våndas och lida över någon annans lycka. Lika mycket älskar jag den grejen, inte för att jag älskar att se folk olyckliga, men jag vill få dem att inse att den är stark, som håller fast vid sin kärlek och inte flyr. Att fly, det är ett tecken på osäkerhet, säkert det mest tydliga tecknet.
Jag älskar att hata olycklig kärlek.




Övriga genrer av Weider
Läst 742 gånger
Publicerad 2006-01-31 22:35



Bookmark and Share


    susi
kärlek är en stark känsla.
det sägs att det finns känslor som inte tar slut..

jag gillade din text
2006-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Weider
Weider