Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slumrande mutation

 

Jag bär det förflutna i mitt blod

i min kropp och i min själ

Varje andetag jag tar är

antikt, begagnat och utslitet

 

Ingen medicin kan bota

hemligheten jag innesluter

Jag är dömd till underkastelse

kedjad av mitt ursprung i varje cell

 

Jag är en levande robot,

en programerad marionett,

kämpandes mot forntidsdrakarna

som besitter mina självlysande

gener i arvedelens gömslen

 

 

© Linda C Hansson 

 

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2012-05-12 15:46



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
... ja, vi är alla tvungna att kämpa både med arv och miljö... ibland blir det extra tungt i lasten... jag vet...
2012-06-03

    maija tuori
Fantastiskt bra skrivet !
2012-05-30

  Hanna Mari Wallin
fantastiskt beskrivet om livet...kram
2012-05-22

    lenakarin
Poesi är förvisso vackra ord men framförallt poetisk syn, att se, att tänka ur andra vinklar.
Den här är fantastisk! Den blev a-ha för mig, aldrig tänkt så men visst, så ÄR det ju!!
2012-05-22

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Djupgående och berörande poesi. =) Väldigt bra. =)
2012-05-16

  Lars Hedlin
Bra skrivet!
2012-05-16

    ej medlem längre
Stark skaldkonst.
2012-05-15

  Erik H.J Hultin
Fångande om den svindlande ångest som kan övermanna en vid insikten att man endast är en marionett i evolutionens händer. En annan sida av saken är att vi är förbannat lyckligt lottade, vi som fick ingå i den här kedjan, vi som fick födas!
2012-05-15

  Järnkatten
Nja, berörande icke desto mindre..
2012-05-15

  Anya VIP
Mycket utrycksfullt beskrivet av ett tillstånd som känns äkta och nära.
2012-05-14

  Suzy med punkterna
Slår hårt och skoningslöst.
Mycket väl skriftat!
2012-05-13

  issac.a.m
Texten känns…den kryper snabbt in och berör
2012-05-12

  Eva Helene VIP
Ja, så sant - fast jag vill tro som walborg!
2012-05-12

  alvan
Snyggt talat om något som besitter!
2012-05-12

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Intensivt skrivet! "jag bär det förflutna i mitt blod"... berör..
2012-05-12

    ej medlem längre
i tankars refill..
2012-05-12

  walborg
Åja - det finns ju en Själ också som kan påverka hur livet blir
2012-05-12

  Ninananonia VIP
Berör...
2012-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP