Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv lek och svek


Jag såg en ryss, i matchen mot Sverige, gång på gång kasta sej ikull
ALLT för att få sina motspelare utvisade….
Och domaren gick på det…

För några år sedan så krigade även ryssarna i Afganistan
De slängde ut blanka saker på marken, de var förtäckta bomber
De skulle se ut som, leksaker…

De fick barn att ta upp dem med katastrofala följder
En del, barn dog
Andra tappade fingrar, händer, synen, hörseln

Men det fanns liksom ingen gräns
Det sitter liksom ihop, det där med att inte
Ha gränser…

Brist på heder och rättskänsla
De är samma andas barn, men resultaten är olika
Konsekvenserna… de som är onda i litet blir det

Ännu mer, i stort.. ”brist på heder”
Men i en hockeymatch handlar det om ”lek”
I riktiga livet så handlar det om, liv




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 158 gånger
Publicerad 2012-05-12 00:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO