Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Internationella konferensförkortningar (världens tråkigaste text)

Konferensen anordnades av ASLA, Association Suédoise de Linguistique Appliquée, och hade fått det passande namnet ELSA, Éducation Linguistique Special et Additionel. Den var förlagd till Brasilien men konferensspråket var engelska. Det fanns en och annan Specialpedagog närvarande och även ett par Dramapedagoger, men lejonparten av konferensdeltagarna var Lingvister som tyckte det var Så Spännande med Alternativa Språk. Äntligen fick de studera teckenspråk och göra kroppsspråksövningar dagarna i ända.  

På kvällarna fick man välja program:  TT, Tous le Temps eller AT, Avant le Temps. Om man valde TT fick man en bonusöl men förpliktigade sig till att hålla igång hela kvällen med glada sällskapslekar. AT innebar att man avvek tidigare. Detta program var lättare att kombinera med AN, Avant Neuf, vilket innebar att man var igång klockan åtta på morgonen. Naturligtvis ville konferensledningen både ha kakan och äta den, men hade dessvärre inte budgeterat med tillräckligt med bonusöl för att göra kombinationen TT+AN populär på allvar. Detta åsamkade en del del gruff bland deltagarna. Andra källor till irritation var somliga Hårdföra Lingvisters (Totte och Mats) ovana att knuffas i trygghetsövningarna för att skapa action och somliga Kärlekskranka Lingvisters (Mona och Henrik) tendens att störa föreläsningarna med privat kuttrasju.

Annars var det på hela taget en ypperligt lugn och tråkig konferens. Det mest spännande inslaget för min egen del inträffade den kvällen när jag hade slut på kontanter och skulle betala för mitt vin med VISA - Visa International Service Association, en rekursiv akronym -  i receptionen (jag hade valt AT denna kväll eftersom jag var hjärtligt trött på trygghetsövningarna) och damen bakom glasrutan hittade en gammal svensk femkronorssedel i min plånbok. Hon krafsade på silvertråden med naglarna och mönstrade sedeln med lupp genom sina hornbågade glasögon. ”O que é isto?” mumlade hon. Jag försökte förklara missförståndet, letade fram VISA-kortet och pekade.

Först efteråt insåg jag att jag kanske hade missat en extraordinär upplevelse. Tanten sätt att handskas med femkronorssedeln tydde på genuint intresse och kompetens. Om jag låtit henne hållas kanske jag skulle fått en uppvisning i kodtolkning, en Éducation Linguistique Special et Additionel du Secrets Suédoises, med andra ord en ELSASS. Nu fattades bara lottringen.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Nanna X
Läst 1304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-05-13 06:45



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Men när det är du som skriver tycks det helt enkelt icke kunna bli tråkigt...
2012-05-19

  Catharina Edin VIP
underbart, helt enkelt, suveränt!
2012-05-13

  ERD-man-SKY VIP
Nice morgon läsning … :)
2012-05-13

  cilax VIP
ett riktigt bravurnummer på slutet. BRAVU!
2012-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X