http://en.wikipedia.org/wiki/Hadamar_Euthanasia_Centre

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://en.wikipedia.org/wiki/Hadamar_Euthanasia_Centre




Jag tänker mycket på Gisela

 

Gisela Olga Maria

Så väntad, så efterlängtad
- sex bröder kom före dig

I majs doftande blomning föddes du
och livet drog efter andan
mitt i kriget, när
Kurlands skogar, kullar och ängar
fylldes av soldater

Mor och far gömde dig i källaren
till skydd från kulorna

Vid fyra år, föräldralös,
smugglades du iväg

fördes utomlands
till främlingar, som aldrig förstod
att skydda dig
från själens skador

som aldrig ville läka

Sjukhus: inspärrad, övergiven

sjukjournalerna fulla med ord
om din begåvning
som aldrig fick blomma

men också
om övergrepp,
som man betvivlade

Övergiven, inte trodd,
obekräftad,
funnen värdelös

fördes du en dag
med de grå bussarna
till gaskammaren
i Hadamar

"Vart för ni mig"?

Faster Gisela
du finns i mitt hjärta

 




Fri vers (Fri form) av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 433 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-13 11:57



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Tragiskt att tänka på och spjärna mot ... aldrig mer.
2012-05-14

  Eva Langrath VIP
med få ord beskriver du ett livsöde som griper tag och ruskar om i själen.
2012-05-13

  To create a legend
Stark och lämnar avtryck,
önskar er kärlek och värme!
Och andrum i ett utsatt liv.
2012-05-13

    Alfrida
Ett helt livsöde på några rader. Gripande och mycket läsvärt!
2012-05-13

    Madeleine Ågren (Maduska)
http://www.youtube.com/watch?v=Pw-cEl8wHYo
I minnesmärket, som ambulerar, står "Vart för ni oss"?

2012-05-13

  Nitram P
Skakande och djupt gripande.
2012-05-13

  Alfie M
Blev mycket berörd av detta sorgliga livsöde.
Frågan: vart för ni mig? blottar den förtvivlade sårbarheten.
2012-05-13

  anits VIP
Mycket starkt och berörande skrivet
tänkvärda rader om det som en gång hände
2012-05-13

  Ljusletaren
Texten berör mig i mitt djup.

/kram
2012-05-13

  dubbelve
Rysningar. Hemsk men fint beskrivet. Vilket öde..
2012-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)