Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråvarg och vitvarg

Himmelsvargar
grå och snabba
ilar över berg och dalar

tysta, bistra
djur från vintern
jagar solens späda döttrar:

vädrar, spanar
söker flyktspår
i den gröna skogens kronor


Tiden stannar
blommor hukar
skuggor följer molnens följe

gråfot, ulvgap
- vildmarksstrupar
letar efter blodets bäckar:

livet hukar
dolt i gömslen
medan de däruppe rasar


Stormvind, majvind
köld och mörker:
flockens djur är alla blinda

nattljus, gryning
allt är grånad
allt försvinner in i dimman

jakten drar
mot andra marker
söker döden långt i fjärran


Ljuset spirar
ut ur myllan
växer högre än en bergstopp

solen klipper
himlens gråväv
ner till skira spindeltrådar

och i skogen
vandrar vargen
vit i pälsen, mitt i solljus










Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-14 08:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh så stiligt ... minner om en skapelseberättelse.
2012-05-15

  Måna N. Berger
Bara att instämma: lysande!
2012-05-14

    ej medlem längre
Klockrent! superb!!!
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP