Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pas de deux

 

I morgonljusets dunkel skimrar

tunna slöjor över våta sommarängar 

Dimmor sveper lätt, likt svanars dun

över våra varma kroppars blanka fjun

 

Ur broderade blomsterbäddar 

stiger ljummen sirlig ånga och

betvingar oss, nyss vakna till att

läppja malvors söta honungsvin

 

Rusiga av blommors söta nektar

virvlar vi som flygfän i en yster dans

spridande av pollens dyra pärlor

med en passionerad elegans

 

Åter stiger nya dagen in i liv

likt en jungfru klädd till brud

Skrider över mustig myllas gärden

i en sinnlig morgonskrud

 

 © Linda C Hansson

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 847 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2012-05-15 12:15



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
fängslande ängslikt fagersamt
2012-07-05

  Bibbi VIP
Ljuvlig.
2012-06-16

  Maria T
Ljuvligt vacker
sommarlyrik
2012-06-15

    ej medlem längre
Vackert diktat.
2012-06-10

  aol
underbart fin poesi vännen,
2012-06-06

  Bo Himmelsbåge
vacker bild... skön naturlyrik...
2012-06-02

    ej medlem längre
Vackra toner.
2012-06-01

    maija tuori
Så ljuvligt vacker ,harmonisk, underbar poesi .
2012-05-30

    ej medlem längre
Underbart Linda!


"Åter stiger nya dagen in i liv

likt en jungfru klädd till brud

Skrider över mustig myllas gärden

i en sinnlig morgonskrud"
2012-05-22

  Ninananonia VIP
Mycket vacker poesi :)
2012-05-22

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbart naturlyrik!
2012-05-21

  ULJO
Det är bara så vackert
2012-05-18

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Utomordentligt vackert. =)
2012-05-16

  Anya VIP
Mustig och vacker naturskildring. Jag är med från början till slut.
2012-05-16

  Lars Hedlin
Oj vackert..Tycker om! :)
2012-05-16

  walborg
Du får mig att längta - blott vore jag en humla
2012-05-16

    Birgersdotter VIP
Du skriver helt fantastiskt du...
2012-05-15

  LenaJohansson VIP
fint
2012-05-15

  reza.hb
en avkopplings moment med harmoni...
så härligt!
2012-05-15

    ej medlem längre
Fantastisk naturlyrik.
2012-05-15

  Gigi
Underbart!
2012-05-15

  Eva Helene VIP
Skönt sensuell dikt!
2012-05-15

  Järnkatten
Wow, njutningsfullt att läsa...
2012-05-15

  Änglaögon
Så fint skrivet från början till sista raden!
2012-05-15

    ej medlem längre
så vackert skrivet! bravo!
2012-05-15

  bittemi VIP
Lust och skönhet i dina ord! Underbart
2012-05-15

  surface to air
Sinnligt vacker!
2012-05-15

    ej medlem längre
underbar rakt igenom....
2012-05-15

    ej medlem längre
bra!
2012-05-15

  mickech
Lustfylld och vacker!
2012-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP