Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt fönster är min TV och människorna där utanför är alla skådespelare

 

 

livet är ett skådespeleri
och världen är scenen
där alla idioter briljerar

för livet är inget mer än ett spel
där ingenting betyder något
förutom att vinna

till vilket pris som helst

men vad vinner man
vad försöker man uppnå
genom att spela sina spel
lura och bedra

vad är vinsten i att bli omtyckt för rollen man spelar
ingen klarar att leva med masken på dygnet runt
en dag trillar den av och då blottas ens sanna färger
då blir allt glasklart
alla fina ord blir fula
alla löften blir lögner
allt positivt blir negativt

men framförallt
så är man inte omtyckt längre
inte alls

så vad är vinsten i att framstå som någon annan
för innerst inne är man alltid sitt sanna jag
det kommer man aldrig undan

den enda vinsten i detta beteende
är att verkligheten kommer ikapp
att man inser att det recept man följt för att vinna
för att bli omtyckt
egentligen är vägen till total förlust

för vinna det gör man genom ärlighet och respekt
genom att vara sig själv
det är då man har chansen att bli omtyckt

för att tycka om någon som egentligen inte existerar
en fasad
ett skådespeleri
är samma sak som att tycka om en lögn

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 580 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-05-16 00:55



Bookmark and Share


    wehitit
väldigt sant!
gillar rubriken starkt.
2012-07-06

  Micky
Älskar också slutet! Grym text som jag kan känna igen mig i. Har börjat inse att jag måste släppa min mask för att den håller på att ta över hela mig.
2012-05-17

  Fru Intighet
Vackert.
Och mycket sant.

Älskade avslutet;
"en fasad
ett skådespeleri
är samma sak som att tycka om en lögn"
2012-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP