Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tycka vad man vill men vissa fakta


Man kan tycka, vad man vill, om Jesus, om han fanns. och om vad han gjorde, eller i så fall inte gjorde men det där med att han aldrig funnits är liksom nåt som känns mer och mer, som ett slags fördömande av sitt eget fördummande eller kanske tvärtom, ett fördömande av det man ser och får bevisat men inte vill höra talas om…

Så gott som samtliga historiker är medvetna om att Jesus funnits, medans man därefter, tvistar om både det ena och det andra….
Kristi himmelsfärds dag är ju knutet till händelser omskrivna efter Jesu död medans däremot påsken, är lagd efter ”den gamla påsken” som var under Israels uttåg ur egypten. Den som judar än idag, firar, liksom man försökte fira den under förföljelser i århundraden innan det kulminerade, under Nazitiden.

Och man firar än, den påsken, men skillnaden är ju att man förr visst alltid sa detta ”nästa år, i Jerusalem”. NU behöver man inte säga det nu kan man göra det, redan samma år..

Och det är tiden efter påsk som alltid är densamma till pingst till kristi himmelsfärd där man alltid räknar från påsk, därav detta med olika datum och firanden…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 131 gånger
Publicerad 2012-05-16 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO