Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ideér som borde skrämt


Hitler och hans ideer hans "kamp"

Som inte var nån ”champ” direkt, det insåg jag när jag läst om att det var 1900 talets mest sålda bok. ”Nåt måste det ju stå” i den…

En känd pastor fick senare på ”taffsen” då man fick se den, efter hans död så lämnade man den i, hans bibliotek. Det var hans bok, och som sagt en del gnällde om det. Men man kan undra varför om man tänker? Varför gnäller man om sånt, om han läst stolligheterna så visste han i alla fall vad det var. Vad som stod där om han nu orkade läsa den. En sån värdelös bok och det kanske är typiskt att just en sån, skulle bli århundradets mest tryckta, inte sålda, inte köpta, men mest sålda.

Varje nyfödd i tyskland fick den som ”gåva” liksom alla brudpar och för övrigt så såldes den väl rätt mycket med, men man undrar om vilka som läste den egentligen?

Sen kan man beklaga att, om fler läst den så hade det kanske inte hänt, känns de som, en upprapande text av en massa rappkalja, åsikter utan grund av en vansinnig människa som skrivs om och om igen i en massa former men egentligen, upprepningar som upprepas gång på gång….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 126 gånger
Publicerad 2012-05-19 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO