Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi påstår att kalla kriget tog slut

Vi påstår att kalla kriget tog slut
när berlinmuren föll
Men var det inte startskottet utan krut
för den riktiga kapitalismens roll

Nu skall alla äta eller ätas
inte bara de rikaste skall få frossa
Det får mig att kräkas
när de utstötta svaga sjuka annorlunda får krossas

Varför ser ingen det jag ser
varför gör vi inte någonting åt det
Jag till Gud vår skapare ber
men det tycks som om han ingenting vet

Tittar upp på vår måne
tittar på den och försöker symbolisera ett hopp
Men känner mig som en fåne
att månen såsom en planet skulle kunna bli vår nya kropp

Att vi en dag hittar en ny planet
som liknar jorden men utan dessa elaka mänskliga själar
Till mitt rum kommer aldrig denna nya tapet
och till makten i något land kommer aldrig någon rejäl

Vi dör sakta men säkert
utan att vilja efterlämna något fantastiskt
Såsom ett vackert land utan gifter som läcker
allt detta känns bara som en fantasi




Fri vers av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-17 08:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP