Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luften känns närmare idag

 

Luften
känns närmare idag

den tunna hinnan av overklighet
försvann med vinden

Människorna
som levde här
kommer nära

På grusvägen
rör sig otydliga figurer
Deras grå kläder
doftar smuts
och svett

En gammal kvinna
tuggar tandlöst

Någon ryter till

Kärrorna skramlar,
barnen driver boskap
och ropar till varandra

Jag känner inte igen
språket?

I vattenbrynet,
som nu är åkermark
tvättar kvinnorna kläder

I blåsten
flyger spindelväven

på vår tomt

 




Fri vers (Fri form) av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-17 15:34



Bookmark and Share


  anits VIP
Nycket fint och tänkvärt skrivet
2012-05-18

    ej medlem längre
vad fin,känns som din text väcker sedan länge glömda minnen;-)!
2012-05-17

  Aftonvännen
Din text får mig att tänka på hur våra tankar integreras med minnen och intryck.

Allt vi tänker är våra egna tankar.

Allt det som vi tagit emot från egna intryck och dem från filmer och historiska gestaltningar.

Mina tankar som har bildats av någon annans uppfattningar.
Deras, som i sin tur är bildade av någon annans anteckningar.
2012-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)