Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säljdagarna



Idag
Och imorrn
Har alla färghandlare garanterat öppet
Det är deras bästa dagar på året

Då kommer ”alla kvinnor ut”
Och ser vad ”deras män” måste göra
På kåken

Ja målas ja, just de fönster
Och grunden
Trappräcket och altan måste oljas
”visst älskling”

Och familjerna åker till färghandeln
Och rusta, kanske ÖB t o m
För ”Rusta” ska det göras
Penslar och gräsgödning, och kalk
Om man nu missade det i våras

Fullastade gubbar bubbar till
Snart fullastade bilar och hem för att
Man ”hinner inte nu” men man köper
”semestern är räddad” vad beträffar jobb
i alla fall




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 169 gånger
Publicerad 2012-05-17 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO