Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slaktare utan för ståndet



Man ser filmen om Gandhi och inser
Engelskt är ofta det vidrigaste som finns
Och engelsmän förtjänar i många fall inte ändelsen ”män”
”engelsmän” då de är mer nåt annat i många fall
oftast den del som kallades eller kallar sej ”adel”

En rutten del av mänskligheten
Reginald Dyer (Dier?) som beordrar skott rätt in
I folkmassan och där mördar han tusentals människor
Och t o m får ett pris av en engelsk tidning
The Morning Post.

Rena rama skiten alltihop känns det som
Det enda som kriget gjorde som var riktigt bra
Så var det att bryta upp det helvete som kallades
”unionen” grundat på övergrepp och utsugeri
Ett vidrigt folk i styrande och ännu vidrigare
”Kunglig släkt” och ”ätt” som stod för slakt




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 115 gånger
Publicerad 2012-05-18 00:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO