Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldet som lockade


Landets största hjälte hade 15 kg guld
I sin bil när han ”togs” in av ryssarna
Sägs det idag

Det skulle innebära att landets kanske största hjälte
Togs in av den officiellt ”icke kapitalistiska” övergrepps staten
För ”snöd” vinnings skull…

Varje KG guld och hans 15 kg skulle i pris
I dagens värde var upp emot 300 000
Så ryssarna stal alltså 4 500 000 redan 1945

För att sen sitta och veta om det för att försvåra
Det säger en hel del om, Sovjetstaten
Och dess invånare och kanske dess ledning med

Dubbelmoral även i frågan om rikedom
Inte bara dess sjuka ”likriktning”
Så….. "även de oköpbara" stjäl av egoism




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 136 gånger
Publicerad 2012-05-18 09:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO