Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetskraftsomflyttningen


Omflyttningen av arbetskraft kan komma att leda till
Kravaller och utlänningshat och protektionism
Som är värre än det vi nånsin skådat
Och det är ”våra politiker” som rår för det
De kommer att ”friskriva sej själva”
Men de är den direkta orsaken

De kommer att bubbla om den ”fria rörligheten”
Men det finns ingen fri rörlighet
Bara såna som kommer hit och bjuder under
För att de och andra inte har något socialt ansvar
Eller mer, deras ”chefer” har inte det

Och egentligen så ligger politikerna i samma klass
Men, det vill de inte heller erkänna
Att de beslut som tas urholkar alla fungerande system
”de var de djävligaste de hade vi ingen aaaning om”
Men den fria rörligheten kommer att starta en motpol
Som bokstavligt kommer att kasta ut, människor från länder

Vi ser början med Grekland, Italien, Stor-Britanien och Frankrike, idag
Nästa är de övriga syd europeiska länderna innan ”vi” i norra
Kommer att tvingas eller råka ut för detsamma




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-19 00:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO