Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vita staden


Den vita staden kallades den, för allt skulle vara vitt, sjukhus vitt, allt skulle vara rent allt skulle vara sterilt…

Var du inte sjuk innan, så blev du det säkerligen, då eller, senare, när du kommit dit….

Jag kom dit en gång och jobbade där, vi skulle renovera en ”gammal vedbod” den var 25 x 100 meter cirka, röd lada belagd med takpapp på den tjocka råsponten, det var ingen tvekan, ”sjukhusdelen” var vita putsade sterila hus, de övriga som var till, lador, förråd, i andra färger

Så denna enorma vedbod som en gång i tiden försörjde denna ”vita stad” med värme, med ved, och det fanns eldare i varje hus som skötte detta….
Denna vita stad har sett alla de värsta av de kriminella såväl som andra, Svarten, Qvick och en massa andra…

Men många av de vårdande, vart senare, vårdtagare som om det smittade, sinnessjukt, typ...




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-19 08:59



Bookmark and Share


  Kungsfågeln
Förr trodde man att psykiska sjukdomar smittade... önskar det hade fått gå i graven med historien :/. Annars gillade jag texten men onödigt med så många kommatecken, för min smak. Gillade rubriken också "Den vita staden"
2012-05-19
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO