Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigsrustande


Kina rustar men knappast för, fred
Man undrar ”varför”?
De kan ju knappast snacka om försvar
För inget land eller konstallation torde kunna
Tvinga sej på eller hota den mängd som finns där

Antingen rustar det för att behålla trycket
Förtrycket
Eller för att ”utvidga” sitt revir
Man har ju redan stulit några länder
Taiwan ligger nära liksom delar av Ryssland

Bäva månde världen för ett sådant hot
Man kan nästan ana ”övertagande” a`la Hitler
Från 30 talet som det paroderats på som
”a little piece of France a little piece of Poland”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 131 gånger
Publicerad 2012-05-19 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO