Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skvaller; glödga eller låta dö ut...?




och handen sluts omkring

 



pukorna nerifrån hamnen som modiga mammutar


över tunet ekot som ett bolster över gruvans vanliga slammer
och alla andlösa omkring som stulit sig en stund utan lov


som om stannat i tiden med dagens första vers
morgonbrisens budskap


här niger gräsen och här bugar stolt stormhatt nyfikna ögon

väntar
det stora mötet

 



den lille sträcker fram sin hand i vinden

i pausens förhoppning
vandring av hemlighet bakom masker i en lek tafatt
torr som fnöske

 



pukorna tystnar
publiken tystnar och fröskalen virvlar om ben och yra kjolar


kolet har anlänt

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 125 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-19 20:38



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Oväntad slutrad som förändrar texten plötsligt i min läsning. Vad kan det vara " kolet har anlänt", kanske det finns en värmekälla att vänta. En källa att hämta vid handelsboden. Rubriken, imin läsning med slutraden som att knyta ihop en säck av kol. Intessant.
2012-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri