Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till mamma




Vid din bädd


Vänliga sköterskor
kommer in, säger något, ler,
går ut

dämpar belysning
rättar till, sysslar 

en timme förflyter fort
som en sekund

Jag tänker på
din tunna hand
din andning, din smärta.

Känner du min hand,
min smärta?

Jag är här
som jag ville
och lovade

Jag hämtar något

när jag vänder mig om
faller ditt huvud
åt sidan

Ett djup öppnas inom mig
som jag inte sett förut

Jag sörjer
den du aldrig var för mig
Jag sörjer
den du ändå
var för mig

Djupet sluter sig
långsamt
under åren efteråt

 

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 511 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-05-20 18:08



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Varmt tack för en läsupplevelse som grep mig djupt.
Calle
2012-06-01

    lenakarin
Enkelt o mycket vackert. Berörande.
2012-05-30

  bittemi VIP
Den här texten gick rakt in! Så bra förmedlat
2012-05-30

  Lynx63 VIP
Så levande skört.
2012-05-28

  Eva Langrath VIP
Sårbarheten, övergivenheten och kärleken lyser igenom dina ord och väcker igenkännande känslor.
2012-05-21

  Måna N. Berger
Ja, känner igen mig i det här, precis så!
2012-05-20

  ResenärGenomLivet VIP
Man känner din smärta, och det är något man får lära sej att leva med.
2012-05-20

  Hon kallar sig poet VIP
berättar så mycket...
sårbart på något sätt
2012-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)