Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en gentleman

Den sista gentlemannen
kysser min hand
ger mig en kram
frågar artigt
och uppmärksamt
hur står det till?

ändå sitter han där, själv i sin fåtölj, dit han hjälpts efter frukost
ändå bor han ofri ,där där dagen är förutbestämd av andra
ändå går dag efter dag efter dag i fåtöljen framför teven...
ändå vill han ha mer än hjärtat kan tåla

för när han kan ...
...vill han dansa
...följa med ut i rullstol med filt,
...kasta ett bouleklot,
...måla en blomma,
...sjunga en stump,
...skoja och stoja...

dag efter dag efter dag efter dag...till dags för skymning och tystnad

Den sista gentlemannen var en herre med takt och ton, vänlig och timid med humorblänk i ögat

Han fick kyssa min hand och ge mig en kram,
och hans glädje var också min...




Fri vers av LindaBirgitta
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-21 22:41



Bookmark and Share


  träsnidaren
Wow vilken annorlunda, härlig text.
Snyggt!
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

LindaBirgitta
LindaBirgitta