Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag minns att älska

 

Det sipprar ur mig -tät ånga,

som en sommaråkers fyllda dimma

jag för mig stilla genom kvällssolens avtryck

där färg av blå kysser jordens hinna

det doftar ännu regn någonstans, en flätad korg, gräsets famn

jag känner runtom mina vader hur havrestjälkars höljen dansar

 

jag vet att två trollsländor formar ett hjärta tillsammans

i tid, i rum-  ger de sitt mönster

av livets andetag, innan skalen faller bort och dör

 

mitt liv är också så- jag klär av mig de ord som brast, det hjärta som flytt

kvar i en bön om ett liv faller jag

jag lutar mitt huvud mot en skåra av sand, vid en stam,

räcker jag himlen det som nu strömmar i mitt blod

för imorgon- om jag minns att älska

 




Fri vers av Zachrisdotter
Läst 196 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-21 22:45



Bookmark and Share


  träsnidaren
Oj vad mycket känslor som kan finnas i enbart en liten dikt! Vemod, glädje, kärlek, ångest - den har allt det där mänskliga.

Riktigt jordnära om att våga älska och se till sin omgivning. Vackert som tusan!

Jag fullkomligt älskar orden;

"jag klär av mig de ord som brast
det hjärta som flytt
kvar i en bön om ett liv
faller jag"
2012-07-11

  alvan
Härliga innerligt känsliga ord som målar upp fantastiska bilder! Beautiful Fii! Älska är ingen färdighet... tror jag. Det är en drift, något vi ej styr. Förutom att vi kan krångla till det iofs... ;)
2012-05-21

    ej medlem längre
Alldeles alldeles underbara är dina ord....dom går rätt in och stannar kvar...länge.
2012-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter