Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ATT de slipper undan




Det är liksom märkligt att INTE
Invandrare, ska skriva på att inte bara följa landets lagar
Utan att man SKA respektera andra människor, speciellt sina egna barn
Lika mycket, oavsett kön

Och med tanke på vad som händer och kanske ännu mer
Det som inte ”händer” i samband med barnens uppväxt
Att flickor inte respekteras
Att tjejerna inte FÅR göra som de vill

Att de TVINGAS vara hemma om kvällarna
Att deras ”oskuld” ska respekteras samtidigt som
”Erfarenheten” premieras för grabbarna
Vilket ger en omöjlig ekvation….

De som vill bo här och kanske t o m vill bli medborgare
I vårt land, ska åtminstone avkrävas nåt sådant
Av en enda anledning nämligen SAMLADE I 3 ORD
För TJEJERNAS, RÄTTVISANS OCH JÄMSTÄLLDHETENS SKULL




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-22 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO