Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har inga fördomar



Jag har inga fördomar
Så säger vi alla, väl
Så jag åkte till Rinkeby torg
Där var jag, i minoritet
Så var var de andra?

De andra minoriteterna
Man kunde handla i kronor
Det var svenskt kändes det
Men de stod liksom annat med
De fanns inga tjejer i affärerna
Ja bakom disken i alla fall
Varför?

De fanns över huvud taget inga tjejer
Ja utom i mataffärerna
Där fanns nån expedit men i minoritet
Liksom jag, som ”typ” svensk
Det var som ett annat land, som i Spanien
Eller som i Afrika eller nåt

Efter det som hände och det var lite
Så åkte jag hem med mina ”ickefördomar”
Man fick inte tänka som jag gjorde
Eller skriva, som jag gjorde, man ”borde”
Vara nån som engagerar sej mot fördomarna

Frågan är ska man göra det om man är ute
När det beskjuts bussar och eldas bilar med
Märlig värld….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-28 19:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO