Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötters imma

 

 

Jag vill gråta

över knottrad jord

vid uppryckta rötters imma....

 

jag vill följa

mina ögons salt

längs doftande ängars vägrenar

 

om du hållit min hand

en stund som nu

skulle mina hjärtslag

stryka din handleds

dimma

 

måla de ådror som

förgrenar din kropp

under din hud

skulle jag dansa

 

vad är det jag gör

i mitt sinnes alveoler

mer än älska den glöd

som du ej

kan hålla

 

jag drömmer om lundar

det sjungits om

villor och längtan

som falnar

 

jag darrar stilla

ur vidöppna ögon

blanka lämningars

vemod

 

jag sitter med fötterna nakna och bara

mot dagg som jag spillt ur min hand

jag känner hur allting torkar

jag vill stryka fukt och tårars droppar

över tomhets mark




Fri vers av Zachrisdotter
Läst 279 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-23 20:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som förmedlar många känslor!
2012-05-30

  alvan
Du skriver enormt skört och fint vännen. Det berör så många sinnen och skapar så vackra bilder.
2012-05-23

  Linda CH VIP
Stort och vackert! Du har ett otroligt fint språk och ett alldeles speciellt uttryckssätt.
2012-05-23

  miraas
Den här borde ligga bland de 5 uppmärksammade texterna just nu för den berörde mer än de som ligger där nu. Vackert.
2012-05-23

  Svartsilver
En fantastiskt vacker dikt med stor mening och djup.
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter