Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sexperterna

Man talar om saker som, sex…. Man talar om ungdom…


Och i kulturen så talar man om ”kram” som en revolutionerade sexbok, man kallar dom ”experter” som hon Janouch och Hellberg med sin ”kram” bok..
De har ju skrivit sexböcker, är experter sägs det…
På sex och ungdom Och just kram är underbar, eller man tyckte i alla fall det, när man läste den, såhär är det kanske… läste om en ”Jonas” också i ”Jonas hämnd” liksom Stig Malmberg, en gubbe, fortfarande men skrev för oss ungdomar om livet, om att vara ung, om att gå ut och jobba, att träffa flickor, ta ansvar, känna kärlek… han var och är har jag sett nu på wiki, lika gammal som farsan, om inte äldre men med ett ungt sinne i sina böcker.

Men är det nåt vi alla har erfarenhet av så är det ungdom, nåja de flesta av oss, vissa kan man knappt tro varit unga, såna som, Bildt, har han varit ung, nån gång? Eller Olof Palme, eller han Bush, har Bush varit ung, nånsin?

Och sex, alla har väl inte haft det men nästan i alla fall…
Men tillräckligt för att vi alla ska vara lite, experter, lite på sex, lite på ungdom, är vi väl alla experter på men, i debatterna så är det inte så.

Där framhäver man experterna även på dessa områden, som om vi inte kan förlita oss på våra egna omdömen, kanske inte ens våra erfarenheter som om…
Så experterna ska tala om för oss om, sex, och om, ungdom, och till ungdom… som om man hela tiden behöver påminnas om ”hur de ska vara” eller hur det kan vara…

Kan vara, kan väl gå an, få vara är väl också ok men måste vara, då blir man orolig, för vem måste vara nåt speciellt?




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 133 gånger
Publicerad 2012-05-24 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO