Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sparbanks eken


Välkomna in under eken
Sparbanks eken

Men det var längesen det var spararnas bank
Nu sitter de ”nyrika” och spyr galla på oss normala
Samtidigt som de belönar varandra med skyhöga löner
Utan skam i kroppen alls
Så spelar de bara om våra pengar
I leken…
De lövar av oss normala
De har kapat eken likt den utanför TV huset
Slaktat, sågat sönder, lövat av
Sålt virket och tagigt pengarna

Så välkommen in under eken än en gång




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-25 11:48



Bookmark and Share


  peter schenling VIP
klockren!! dessutom är ju eken nu bara stiliriserad. Vid Dandereyds gamla barnpsyk lever en av landets största ekar, den har brunnit flera gånger (troligen barnen?), du kan klättra upp fyra meter och komma ut ur en död gren. eken lever i allsköns välmåga. den vid radiohuset såg ju precis ut som ett Bonsaiträd. Skandal!!
2012-05-25
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO