Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kina har många sidor. Skriven under en projektresa hösten 2011.


Säkert



Avgaserna ligger i marknivå
skyskrapor i glas
väggar från verkligheten
demokratin knackar på dörren
diktaturen låser om

De spetsiga taken
i långa rader
vasst men tilltalande
röda lyktor bildar valv
vägarbetaren tittar ut
från fallfärdig hutong
politiker stannar inne
välbyggt resident

Säkerhetskontroller är vardag
samtidigt som hesa skratt hörs
censurerade meningsbyten
ordning och reda
det som var det är




Fri vers av filosofian
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-25 17:24



Bookmark and Share


  Dufvenberg
Du är skarpsynt. Mkt Bra!
2012-05-26
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian