Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var i Kina en månad med min klass som en projektresa. Det här är är resultatet. 2011


Avfallsgränden



Mannen vilar bakom fruktståndet
framför honom tutande mopeder
sotiga händer på barn som leker
en ensam gammal dam strosar fram
dagens inköp på den skrynkliga
papperslappen

Hönorna i trånga burar
inträngda på över runt varandra
stackars vinge sticker ut
kokgrytan i hörnet
vattnet bubblar nästan över

Skräpet samlas på hög i hörnet
avfall som ingen annan vill ha
inte ens den gamla skräpsamlaren
värdelöst även för honom




Fri vers av filosofian
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-25 17:25



Bookmark and Share


  Dufvenberg
Det går att ta på atmosfären så som du beskriver den.
Väldigt bra.
2012-05-26
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian